Laddar, vänta lite...
Anmälan till SweCats nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till vårat nyhetsbrev som kommer ut mellan en och två gånger per månad. Du får tillgång till specialerbjudanden och får information om nya produkter först.

Förnamn:
E-post:
Kod:
Ange kod:
Format:
     
Facebook
Sveriges äldsta kattbutik på webben!
Vi levererar till:  Sverige Norge Danmark Danmark Europiska Unionen
Inga varor   

Katt Avmaskning

Nu är det enklare att avmaska katten

En helt ny princip för avmaskning av katter gör nu livet lättare för både katten och dess ägare. Varannan utekatt har mask, men många ägare hoppar över behandlingen eftersom det är obehagligt för katten och en kamp för ägaren. En ny metod för avmaskning råder bot på problemet.

Många kattägare har prövat att få i katten avmaskningsmedel i form av piller. Det kan vara obehagligt för katten, som ibland kämpar emot våldsamt. Ungefär varannan utekatt har mask, och utan behandling riskerar katten att bli sjuk. Symtomen är t ex hosta, kräkningar, diarré och trötthet. Dessutom finns risk för smitta till andra katter och i sällsynta fall även till människor
Katter som vistas ute och fångar möss och andra bytesdjur behöver avmaskas ungefär tre gånger om året. Det brukar innebära en kamp för både katt och ägare att få katten att svälja medicinen, säger Ulla Björnehammar, veterinär vid Uddevalla smådjursklinik.

En behandling räcker

Nu finns ett receptbelagt preparat för utvärtes behandling, som är effektivt mot kattens alla relevanta maskar. Produkten heter Profender och ges som en lösning på kattens nacke med hjälp av pipett. Härigenom undviker man den stressande kampen mellan katten och dess ägare.
Behandlingen med pipett är något helt nytt och underlättar avmaskningen oerhört. Nu behöver man inte dra sig för att avmaska sin katt regelbundet, säger Ulla Björnehammar, som själv tidigare haft något av ett krig varje gång hon skulle ge sin egen katt piller mot mask.

Har min katt mask?

Det kan vara svårt att upptäcka om katten har mask. Den katt som vistas ute och tar möss och fåglar löper stor risk att få mask. I vissa fall kan hela eller delar av mask ses i avföring eller uppkastningar. Katten kan gå ned i vikt, vara trött, ha diarré, ha hosta och tappa lusten att leka.

Här får du svar på dina frågor

Om du vill läsa mer om mask hos katt, kan du gå in på Bayer Animal Health´s hemsida www.vet.bayer.se

 

Klicka här för att läsa om avmaskning (webbkatttidningen Spinn)

Om Swecat

Swecat.com ägs och drivs av
företaget Supercat Sweden AB.
Org.nummer 556800-1902.

Adress:
Formvägen 10B
90621 Umeå

Betalsätt
Zoorf Zeromission
Copyright © SweCat och Supercat Sweden AB - 
E-handelslösning Shop4Sale från Kodmyran AB