Laddar, vänta lite...
Anmälan till SweCats nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till vårat nyhetsbrev som kommer ut mellan en och två gånger per månad. Du får tillgång till specialerbjudanden och får information om nya produkter först.

Förnamn:
E-post:
Kod:
Ange kod:
Format:
     
Facebook
Sveriges äldsta kattbutik på webben!
Vi levererar till:  Sverige Norge Danmark Danmark Europiska Unionen
Inga varor   

SweCats tips på skötsel av din Hund

Att sköta en hund är inte speciellt svårt, eller krävande. Naturligtvis tar det sin tid, precis som med alla andra djur, men hunden är ett mycket anpassningsbart djur som finner sig väl tillrätta med människan i många olika situationer. Den är ett flockdjur och ser gärna människan som en del av sin flock.
Det finns dock några saker du bör tänka på när du skaffat hund.

Ge hunden bra mat

Hunden mår precis som andra djur bra av bra mat. Den får bättre imunförsvar, bättre hull, kondition och ork. Framförallt vart det brukar synas på hunden om den fått en riktig kost eller ej är på pälsen. En hund som fått ett bra högkvalitativt foder har en mycket bättre päls än sina hundkompisar som fått sämre mat. Den blir tjock skinande och blank. Se alltså till att din hund får högkvalitativ mat för att den ska må bra och se bra ut! Vad som är högkvalitativ mat det tvistar många om, och vad uppfödarna ger sina hunder för fodersorter varierar väldigt.

En del ger enbart foder från djuraffären, vissa hävdar att enbart mat från ICA är bra för hunden, medan andra ger sin hund enbart rå mat enligt BARF metoden. Fråga många olika om råd och kanske framförallt en veterinär om hundens egentliga näringsbehov, och sedan lägger du samman alla fakta du fått och bildar din egen uppfattning och utfodrar hunden efter det. Du ska dock hålla nog koll på din hunds vikt och hull, för många hundar blir lätt överviktiga och det är farligt för en hund. En fet hund är ingen lycklig hund.

Hundens toalett och hygien

Till skillnad mot katten så behöver inte hunden någon kattlåda, eftersom den inte bajsar och kissar inne. En hund går man ut med på promenader där den får göra sina behov. Det är något som ställer större krav på dig som hundägare. Du ska nämligen komma ihåg att ha med dig bajspåsar och plocka upp efter din hund. Varje vår är det ofta outhärdligt att gå på vissa gångstigar där man ofta rastat hundar, just för att många hundägare glömmer att plocka upp efter sin hund. Avföringen ligger sedan hela vintern under snön och när det våras så tinar den fram och det är allt annat än trevligt. Det här gör att många människor inte tycker om hundar och hundägare. För att undvika att du bidrar till att hundar och hundägare blir illa sedda, plocka alltid upp efter din hund i bebyggda områden. SweCat säljer en del saker som kan underlätta, eller i alla fall göra skitgörat lite roligare :-). Vi säljer nedbrytbara hundbajspåsar för den miljövänliga hundägaren, hundpåsar med doft och rosa färg för den doftkänsliga eller modemedvetna. Vi säljer också vanliga bajspåsar alltid extra billigt för att du inte ska kunna skylla på priset på bajspåsar när du inte plockar upp efter din hund. Vi säljer också snygga koppelväskor att fästa på kopplet för att ha påsar i. 

Klicka här för att se SweCats sortiment av hundbajspåsar

Kloklippning

Hundens klor nöts inte alltid ner av sig själv, därför bör man klippa hundens klor med jämna mellanrum, så att de inte växer felaktigt och gör illa hunden. vänj hunden från den är valp att klorna ska klippas. Börja och klipp bara lite av yttersta speten på klon ofta så att valpen vänjer sig vid klippning. Man kan också låtsasklippa lite då och då. När du klipper ska bara yttersta spetsen av klon klippas bort. Var försiktig så att du inte klipper i puplan, om det händer så låtsas som om inget hänt och fortsätt klipp nästa klo, så att du inte skrämmer hunden från vidare kloklippning. Böder det mycket finns blodstoppsmedel att ta till.
Klicka här för att komma till SweCats klotångkollektion

Pälsvård/Kamning/Borstning

Pälsen bör kammas eller borstas regelbundet beroende på vilken ras det är och vilket hårlag den har. Speciellt viktigt är det att detta görs när hunden fäller päls för att minska håren i soffan. Olika hundars päls sköts på olika sätt, en del klipps och trimmas medan andra torkas av med ett sämskinn. Tag också för vana att kontrollera hundens päls varje vecka för att titta om där finns ohyra eller sår, även tassarna bör ses över varje vecka.

SweCat säljer många olika kammar och borstar och andra pälsvårdsverktyg för hund. Alla är utvalda för sin höga kvalité och prisvärdhet.
Klicka här för att se SweCats utbud av pälsvårdsverktyg

Tandvård för din Hund

Hundar kan precis som människor få hål i tänderna och tandvärk. Skillnaden på oss och hunden är tiden vi ägnar åt munhygien. Handen på hjärtat hur ofta borstar du tändena på din hund? Man bör borsta tänderna på sin hund eller i alla fall försöka förebygga tandsten och dålig andedräkt (som ofta beror på karies och tandsten) så gott man kan.

Borsta helst hundens tänder en gång/vecka med en liten mjuk borste. Det finns speciella borstar att sätta på fingret för att kunna använda, men en vanlig liten tandborste fungerar lika bra. När man borstar kan man använda en tandpasta som heter Bucadog och som är utvecklad för att motverka tandsten och dålig andedräkt.
Klicka här för att se SweCats tandvårdssortiment

Medicinskåp för din Hund

Det är bra att ha ett speciellt medicinskåp för Hunden precis som du har det för dig själv. Där bör hundens mediciner finnas om han/hon äter några sådana. Där bör också finnas plåster för djur, bandage typ vetflex, sårtvättare jodopax, rengöringsmedel för öron och ögon, vätskeersättning, koksaltlösning, handdesificeringsmedel alcogel, en liten sax och en snabb termometer. Det finns färdiga första hjälpen väskor för hund och katt hos SweCat och vi säljer även många av produkterna lösa.
Klicka här för att se SweCats vårdsortiment

Att ta tempen på din Hund

Kroppstemperaturen är alltid något av det första en veterinär frågar efter när du kommer med en sjuk hund. Tag gärna temperaturen på din hund vid flera olika tillfällen när hunden är frisk, så att du har några värden att jämföra med när du ska ta temperaturen på hunden när den är sjuk. Man använder sig av en vanlig termometer som man smörjer in med något glidmedel, ex vaselin. Man tar tag om hundens svans och för den åt sidan och stoppar in termometern i ändtarmen på hunden. De flesta djur tycker INTE om detta, och det är bra att ha en så snabbavläst termometer som möjligt. SweCat säljer en termometer speciellt utveckald för djur med en mättid på ca 10.15 sekunder. Det är väl värt att investera i en sådan!
Klicka här för att kunna läsa om termometern och köpa en.

Här hittar du tips på grundutrustning för din hund

Om Swecat

Swecat.com ägs och drivs av
företaget Supercat Sweden AB.
Org.nummer 556800-1902.

Adress:
Formvägen 10B
90621 Umeå

Betalsätt
Zoorf Zeromission
Copyright © SweCat och Supercat Sweden AB - 
E-handelslösning Shop4Sale från Kodmyran AB